Hitta
Kontakta oss
Hitta din Vaillant-partner

Vad är ett värmesystem för ett våningsplan?

Värmesystem för ett våningsplan drivs med naturgas som levererar värme för ett våningsplan i en-eller flerfamiljshus med en eller flera enheter. En gaspanna finns för en värmekrets för ett våningsplan, eller en kombipanna som även producerar varmvatten.

Genom att bränna naturgas genereras värme som används för att via en värmeväxlare värma upp värmevattnet och, vid kombipannor, varmvattnet i en separat värmekrets i form av en genomströmningsbrännare. Värmevattnet transporteras över korta avstånd till elementen och varmvattnet till kranarna.

Värmesystem för ett våningsplan gör att de som bor i huset själva kan bestämma hur mycket värme som ska levereras till elementen eller för varmvatten, vilket ger mer exakt fakturering. Tack vare att man undviker långa rörvägar blir värmeförlusten minimal. Inget pannrum behövs och de kompakta värmesystemen för ett våningsplan är ofta utformade som vägghängda enheter. Det är inte möjligt att kombinera dem med ett solvärmesystem eller att välja vilken typ av bränsle du vill ha.

Tillbaka till översikt