Hitta
Kontakta oss
Hitta din Vaillant-partner

Vad är en kondenserande oljepanna?

Kondenserande oljepannor eller kondenserande kombipannor är den senaste utvecklingen inom lågtemperaturoljepannor. De har mellan 6 och 10 % bättre effektivitet än andra värmesystem. Detta minskar uppvärmningskostnaderna och leder till lägre CO2-utsläpp, vilket gör att kondenserande värmesystem är lagstadgad standard för konventionella värmesystem som inte drivs med förnybar energi.

Nästan 100 % av oljans värmeenergi används av tekniken i den kondenserande oljepannan. För att uppnå detta kyls gaserna som produceras under förbränningen av oljan ner till 56 °C, vilket gör att vattnet i dem kondenserar. Kondensvärmen fungerar som extra värmekälla. Sortimentet omfattar kondenserande oljepannor som är till för enbart uppvärmning och kombipannor som också producerar varmvatten. Kombipannorna är tillgängliga som kompakta pannor med integrerad vattenlagringstank eller som genomströmningsvärmare och kondenserande oljepannor som värmer upp en extern vattenlagringstank.

Kondenserande oljepannor behöver bara tillgång till avloppsvatten och ett rökgasrör i plast. För kondenserande oljepannor med en utgående effekt på upp till 200 kW behöver avloppsvattnet inte behandlas. De är särskilt lämpliga för användning i kombination med system för förnybar energi.

Tillbaka till översikt